A versenyen négy fős csapatok vesznek részt. A két kategóriában egymástól függetlenül külön-külön is lehet indulni. A versenyen való részvételhez semmilyen előzetes felkészülés nem szükséges, a feladatot a helyszínen adjuk ki és a megoldást is ott kell megtalálni a nap folyamán. Különleges szaktudás sem kell a feladatok megoldásához, azokat úgy állítjuk össze, hogy bármelyik szakról érkező hallgató meg tudja oldani. A hangsúly a csapatmunkán, a probléma megoldó képességen, a gondolkodáson és az oldott, jó hangulaton van.

A megmérettetés három fordulóra oszlik

EBEC Local, Február 28.- Március 1.
Budapest

Helyi forduló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai részvételével. Négy fős csapatok mérkőznek meg a továbbjutásért Team Design és Case study kategóriákban

EBEC Central
Magyarország

Regionális forduló, ahol Csehország, Magyarország és Szlovákia hat műszaki egyeteméről a helyi fordulók kategória győztesei mérkőznek meg egymással a döntőbe kerülésért

EBEC Final
Torino, Olaszország

Döntő, ahol a nemzeti és regionális fordulók kategória győztesei mérkőznek meg a végső győzelemért

Kategóriák

Team design

A verseny során a csapatoknak adott alapanyagokból kell elkészíteniük egy szerkezetet, mely megoldja a kiadott feladatot. Az építési idő lejárta után a csapatoknak a zsűri előtt kell bemutatniuk, hogy az általuk épített gépezet teljesíti a versenyen kapott feladat követelményeit.

Case study

A csapatoknak megoldást kell találniuk egy való életből vett műszaki vagy management problémára. A feladat megoldása összetett, szükség van hozzá komplex problémamegoldó készségre és a kapott információk gyors feldolgozására. Az idő lejárta után a csapatok angol nyelvű prezentációban mutatják be a zsűrinek a kidolgozott megoldást.

A helyi forduló nyereményei

EBEC Budapest főnyereményei

...Hamarosan...

Helyszín

H13 Diák– és Vállalkozásfejlesztési Központ
VIII. Horánszky u. 13.